O kawie można mówić tyle co o rowerach. Kawa towarzyszy nam podczas pracy, jazdy na rowerze, czy podczas długich kolarskich rozmów. Dlatego nasza kawiarnia to serce ProTOURu. To tutaj serwujemy najlepszą kawę dla kolarzy, parzoną z naszych pieczołowicie wybranych mieszanek: Coffee Ride, Monte Velo czy Punta Veleno. Zabierz ją również z sobą do domu!
80% Arabica / 20% Robusta
Kawa intensywna jak podjazd Monte Velo i słodka jak wypłaszczenie pod koniec wzniesienia. Monte Velo to smak przygody i niepowtarzalnych wrażeń.
80% Rwanda Mabanza (Arabica)
20% Rwanda Nyungwe (Single Origin Robusta)
Profil sensoryczny:
- rodzynki
- orzech włoski
- karmel
Słodycz 2/4
Kwasowość 1/4
Moc 4/4
Metody parzenia
- ekspres ciśnieniowy
- moka
- french press
- dripper
100% Arabica
Kawa łagodna, delikatna i pełna przyjemności – dokładnie taka jak coffee ride w gronie przyjaciół. Z lekką nutą czekolady, włoskich orzechów i karmelu. Z odrobiną słodyczy i niską kwasowością.
100% Arabica Brazil Minas Gerais, Kolumbia Huila i Honduras San Andres
Profil sensoryczny:
- gorzka czekolada
- orzech włoski
- karmel
Słodycz 2/4
Kwasowość 1/4
Moc 2/4
Metody parzenia
- ekspres ciśnieniowy
- moka
- french press
- dripper
50% Arabica / 50% Robusta
Kawa odzwierciedla pełną pasję i zaangażowanie – tyle trzeba, by podjechać ten piekielnie stromy podjazd – Punta Veleno.
Ma w sobie wyczuwalne nuty marzeń, siły i ambicji. Dominuje czekolada, karmel i suszone owoce. Ta kawa to moc w czystej postaci, z odrobiną słodyczy i niską kwasowością!
50% Arabiki z Brazylii (Santos)
50% Robusty z Indii (Kapi Royal)
Profil sensoryczny:
- czekolada
- karmel
- suszone owoce
Słodycz 2/4
Kwasowość 1/4
Moc 4+/4+
Metody parzenia
- ekspres ciśnieniowy
- moka
- french press
- dripper